... ei forteljing om kvardagskreativitet og sånn...tirsdag 20. april 2010

Seriøst problem med den grusomme ovnen!Endeleg skal det skje!


Vi skal rive liksom-muren, hive ut oljefyren
og setje inn den kvite vedovnen.
I morgon startar rivinga og planlegginga.

Kva skal eg gjere?
Eg har hatt brannvesenet på besøk
og fått vite kva som er lov
og kva som ikkje er lov...

Eg er i villrede!

Flis?
Stein?
Omramming?
Kva golvplate skal eg bruke?
Korleis skal eg oppbevare veden?

Eg treng HJELP!

16 kommentarer:

 1. Lag en sort omramming, en aluminiumsplate, det blir lekkert! Jeg har det rundt min kjøkkenovn, og den er jeg stooorfornøyd med!
  Flotte bilder under her og godt forsett!!
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Kanskje glassplate under ovnen, siden du har et fint hvitmalt tregulv (ser sånn ut på bildet, iallefall) :-)
  Jeg ser det er veldig utbredt å bare male veggen bak peisen (ta en titt på feks jotul.no for bilder). Da kan du enkelt gjøre om, dersom du får lyst på forandring ;)

  SvarSlett
 3. hei,
  ja dette er ikke lett,
  det spørs hvilken stil du vil ha,
  har sett samme ovn med en enkel hvit mur bak,det var lekkert,å hvit marmor plate på gulv,
  hva med å lage en nisje liksom som ovnen står inne i,bare for å markere,
  men du må gjøre som du liker best
  ønsker deg lykke til,
  klem fra sylvia.

  SvarSlett
 4. Berre ver sikker på å tipse meg om løysinga. Ovnen vår er ute, veggen nede, snekkaren borte vekk, og råe dyr goe... Skal følgje med her, og kanskje bli litt lurare?

  Ha ein undrande kveld!
  Klem Elin :)

  SvarSlett
 5. Det enkle er ofte det beste... Pusset hvit brannmur og en sort lavtbyggende stålplate under gir en flott kontrast. Alle kanter blir sparket i allikevel ;-)
  Ei venninne av meg har glassplate, og det er blitt utrolig stygt under den fordi gulvet er ikke 100% rett og da legger det seg støv og hår under platen.

  SvarSlett
 6. Jeg har et "eldgammelt" innlegg fra 2.januar 2009. Hvis du går inn på mine innlegg og trykker på januar i 2009, så finner du det. Men bildet er dårlig. Idag har jeg malt lista rundt hvit, og plata er buet inn i veggen. men ovnen er sort også, så det er vanskelig å se..

  SvarSlett
 7. Hmmm.Her må eg melde pass!
  Eg er heilt sikker på at flinke deg fin på oko lurt;)
  Men,eg ønsker å takke deg for gode ord♥
  Klem frå Astrid:)

  SvarSlett
 8. Ka skrive feil?Slik er det når eg skriv og spiser peanøtter samtidig!Fin på oko?

  SvarSlett
 9. Vi har glassplate under, og der er det litt støv ja, meeeeeen vi ble råda til å ha litt silikon rundt kanten så ikke støv og smuss skulle komme under.... Det er bare det at vi ikke har fått gjort det ennå...;o//
  Bak ovnen har vi pusset mur, som er malt med hvit matt maling. Og vi har kjøpt mønsterrulle fra panduro, som har det damaskmønsteret. Den skal vi male med høyglans hvit oppå muren. Men det er heller ikke gjort ennå.......;o//// Kanskje en får gjøre det snart nå..., bare snart et halvt år siden jeg fikk ideen;o//
  Lykke til.
  Klem
  Linda;o)

  SvarSlett
 10. Vi har glassplate under, og der er null støv og rusk. Bare fint gulv. :) Vi hadde silikon på med en gang, så det har sikkert lønt seg. :) Lykke til med det vanskelige valget! :)

  SvarSlett
 11. Har ingen gode råd å komme med. Har du dratt rundt å sett hva du kan velge mellom? Jeg bruker å suse innom forskjellige bygghandler for å høre og se hva de kan ha av produkter/utvalg og ikke minst hva det koster. Da googler jeg ofte på forhånd for å få ideer som jeg kan bygge videre på ;0)
  Kos deg! *Klem* -Kamilla-

  SvarSlett
 12. Hehe, ikke enkelt! Jeg stemmer for flis, klarer ikke å se for meg noe annet i kveld... Trøtt... :P

  SvarSlett
 13. Her er det sikkert mange løsninger som kan bli fine, det som Brabo og Sylvia foreslår høres fint ut. Jeg har hvit mur og grå steinplate til kakkelovnene mine..det var der fra før. Det kommer til å bli en kjempeforandring uansett hva du velger...den lille ovnen er jo så fin!! Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 14. Hei!
  Kjempefin blogg du har.
  Set at du skal gjøre om. Vi malte vår mørke røde mur hvit, med vann maling og det fungerer kjempebra. På gulvet skar vi ut et felt i parketten og la fliser under ovnen. Ingen kanter som "fanger" tærne dine. Under flisene ligger et tynt lag med brannhemmende plate. Dette p.g.a at det er "dødt" matriale. Viktig når det gjelder flislegging;-))
  Lykke til med det spennende prosjektet.

  SvarSlett
 15. Jeg stemmer på glassplate! Det har jeg selv og det er så diskret. Silikon rundt kanten er en selvfølge, for aske er så finstøvet at det må stenges ute fra glassplaten uansett om gulvet er aldri så rett og fint! Lykke til, det blir spennende å se hva du finner ut av.

  SvarSlett
 16. Her er jeg faktisk helt blank, men ser at du har fått mange gode forslag.

  Den hvite ovnen er imidlertid kjempelekker og fortjener de beste omgivelser.

  Good luck!

  SvarSlett

Kommentarar blir verdsatt:)